Traka

4 pitanja za glumca Filipa Klicova

Sreli smo mladog glumca u čuvenoj Pivnici na šetalištu u Herceg Novom. Rođeni Novljanin sedeo je sam i nešto čitao. Odisao je nečim Džejms Dinovskim u svom držanju. Kroz kratko vreme pričali smo o glumi i filmovima gde je podelio neke zanimljive uvide. Ove godine pojaviće se u filmu “Živi i zdravi” Ivana Marinovića. Ovo su 4 pitanja za Filipa Klicova.

1.Jednom prilikom si spomenuo koliko cenis režisera Vesa Andersona….da li bi mogao da izneseš razloge?

Kod njega mi se najviše dopada neka jednostavnost i lakoća. Sviđa mi se to što u njegovim filmovima nema glumačkih bravura. Recimo, obožavam i režisera Pola Tomasa Andersona, ali nikada ne bih mogao da kažem da mi je njegov omiljeni film “There will be blood” iako je Daniel Dej Luis tu fenomenalan. Ne privlače me filmovi u kojima je vještina glumca u prvom planu. Ne znam, možda samo više volim laganije filmove.

2. Kakvo je iskustvo rada na filmu i da li si uhvatio sebe u trenucima divljenja prema drugom glumcu dok ide snimanje?

Kada radiš sa velikim glumcima nikako ne smiješ da ih posmatraš kao bogove, tako da kad god sam radio sa nekim glumcima koje jako cenim, trudio sam se da ih posmatram kao normalne ljude.

3. Ako bi morao da daš svoj Top 4 glumaca, koji bi to bio?

Jako mi je teško da napravim takvu listu. Jedino mogu da kažem da uzimajući u obzir zadnjih nekoliko godina, na prvom mestu mi je Joaquin Phoenix. Shvatam da je ovaj odgovor kontradiktoran sa prvom rečenicom, ali šta da radim (smeh).

4. U filmu Vrelina, ko te je više dojmio svojom glumom, Paćino ili De Niro?

Na pitanje da li je bolji De Niro ili Paćino je nemoguće odgovoriti. Moram i reći da me film Vrelina nije pretjerano oduševio. I jedan i drugi imali su mnogo boljih filmova i uloga.