Life

Barselona je grad parkova, velelepnih zgrada ali i…velikih kuca 

Kolektivna opuštenost odiše gradom

Nema ničeg novog u izjavi da je grad ogroman. Ali Barselona ima svoj tempo koji ipak odiše opuštenošću. Posle određenog vremena, gledanje zgrada i parkova prestaje da bude turizam i postaje posao. Ali ona vrsta posla gde vam plaćaju da uživate.

Španci kubure sa engleskim…skoro uvek odgovor na pitanje da li ga pričaju je: “little”. Ali se svojski potrude. I čak trče za vama sa osmehom na licu dve ulice da vam kažu kako niste njihove smernice dobro shvatili.

Izvor: N.F.

Možda još koja reč

U dobu smo kada je o velikim gradovima skoro sve već rečeno ali ponudićemo naš ugao. Slatke devojke u cassual garderobi bez imalo šminke. Na svakih desetak metara velike kuce prolaze. Osećaj je da je ovo njihov grad. Mačke su se povukle taktički. More je toplo, pesak prijatno žulja tabane i vidik ide u beskraj. Za neke stvari koje želite da vidite, trebaće vam kondicija penjača…a može i prevozno sredstvo da posluži. Čudno je to, kada je jedna od stvari kojima ste najviše oduševljeni, prevoz u gradu. Ali zbilja, ni na jedan metro nismo čekali više od 3 minuta. Ljudi kao i po celoj zapadnoj Evropi, sede na travi i stepenicama i čak i podu metroa. Zaustavićemo se ovde jer verujemo da posle nećemo biti u mogućnosti.