Traka

Dodela Zlatnog globusa – Stigle su nominacije

Nominacije su stigle. Kada je reč o filmovima, najviše nominacija, osam, ima The Banshees of Inisherin Martina MekDonaua. Kolin Farel je dobio nominaciju za najbolju ulogu u komediji ili mjuziklu, a kolega Brendan Glison je dobio nominaciju za najbolju sporednu ulogu. Ostin Batler se bori za Zlatnog globusa u kategoriji najbolji glumac, drama, protiv Brendana Frejzera, Hju Džekmena, Bila Naija i Džeremija Poupa. Pobednik ovde će vrlo moguće odneti i Oskara. Kod dama u kategoriji najbolja uloga drame nadmeću se Ana de Armas, Kejt Blanšet, Olivija Kolmen, Vajola Dejvis i Mišel Vilijams, sam krem de la krem glumačke scene.

Everything Everywhere All at Once je dobio šest nominacija, a Vavilon Damiana Čazela i Fabelmanovi Stivena Spilberga imaju po pet nominacija. Posle slede Pinokio Giljerma Del Tora, Elvis i Tar sa po tri nominacije.

Kad je reč o serijama, u kategoriji drama nadmeću se Bolje pozvati Sola, Kruna, Kuća zmaja, Ozark i Otpremnina. Džef Bridžis je nominovan u kategoriji glume za dramu, pored Kevina Kostnera, Dijega Lune, Boba Odenkirka i Adama Skota. Dodela nagrada je desetog januara sledeće godine a domaćin je Džerod Karmajkl.