Traka

Filmovi za romantično praznično čiliranje

Ko ostaje kod kuće uljuljkan u zagrljaj partnera; imamo plan za vas. Idemo koliko god je potrebno u širinu, dažinu i istoriju da nađemo filmove za opuštanje i emotivne filmove. Za pravi bindž i čil sa voljenom osobom.

Notting Hill (1998) – Režija: Rodžer Mičel. Uloge: Džulija Roberts, Hju Grant, Ris Ifans

Idealna priča za sanjare koji rade u opštini, pošti ili knjižari. I jednog dana uleće Džulija Roberts sa osmehom koji zaklanja sunce (ne zbog operacija usana :D) Podsetite se kako je šarmantni, trapavi Britanac osvojio srce svetske dive.

Love Actually (2003) – Režija: Ričard Kertis. Uloge: Hju Grant, Kira Najtli, Alan Rikman, Liam Nison, Ema Tompson

Stvar u kojoj su Englezi najuspešniji (pored porobljavanja stanovništva) je mera. Takav je i ovaj film. Romantika vlada filmom ali je maksimalno umerena tako da smo svi deo filma konstantno. Veliki predlog za opuštanje uz voljenog/voljenu.

Beautiful Girls (1995) – Režija: Ted Demi. Uloge: Timoti Haton, Met Dilon, Natali Portman, Uma Turman

Film je fantastičan. Eto zanimljive kritike. Ali zaista jeste. Režiser se dotakao ozbiljnih tema, preljube, lepote, iskrenosti a to je uradio preko dopadljivih likova i prelepih žena. Film za svaku preporuku.

A lot like love (2005) – Režija: Najdžel Kol. Uloge: Amanda Pit, Ešton Kučer.

Morali smo ovaj naslov pustiti pre “Kad je Hari sreo Sali”. Jer kad pogledate Harija i Sali, ništa vam više ne treba. Ipak, ovaj film je lepo prilagođen novoj generaciji i ima da ponudi one trenutke kad devojke za Eštonom kažu: OOOOO

You have got mail (1998) – Režija: Nora Efron. Uloge: Meg Rajan, Tom Henks.

Ne mogu da prođu devedesete bez romanse Toma Henksa i Meg Rajan. Kada je ovaj film izašao, za nas je internet bio nepoznat pojam, ali u Americi je već cvetao. Priča o dvoje ljudi koji neguju umetnost dopisivanja, preko mejla. Stara dobra romantika.

Kad je Hari sreo Sali (1989) – Režija: Rob Rajner. Uloge: Bili Kristal i Meg Rajan.

Opet Meg Rajan. Neka je. Divna je i može uvek da se ušeta u naš dom svojim filmovima. Uz nju je genijalni Bili Kristal, veliki komičar i prijatelj pokojnog Robina Vilijamsa. Film nas vuče kroz par period u kojima se Hari i Sali upoznaju. Evergreen film.

It could happen to you (1994) Režija: Endrju Bergman. Uloge: Nikolas Kejdž, Bridžit Fonda

Treba da platite račun i ostavite napojnicu. Vi ste pošten policajac, ona je dobroćudna konobarica. Vi nemate bakšiš. Šta radite? Obećate joj pola dobitka lotoa. Filmski? Itekako. Radnja filma? Itekako. I nikako preforsirano. Sve je na svom mestu. Nik Kejdž je briljantno odradio svoje a Bridžit Fonda je kao i uvek, preslatka. Vidite šta se dešava kad ste, kako bi to Sinatra rekao, mladi u srcu.