Life

Friend zona nikada! 

Primetite na vreme i odreagujte

Za sve koji su friendzonovani – tema je jasna. Za ostale, to je termin koji upućujete osobi kojoj se sviđate, ali vi ne delite ista osećanja. Bingamton univerzitet je izvršio ispitivanje sa 562 ljudi. Studija je otkrila da je 65.7 posto muškaraca friendzonovalo devojku, dok je čak 92,6 posto žena to uradilo muškarcima.

Optužbe za seksizam

Kako se procenat žena povećavao, tako je izraz friend zona dobio na neverovatnoj popularnosti kod odbijenih muškaraca. Međutim, to je dovelo do besa kod feministkinja. One su smatrale da se ne može očekivati od žene da uzvrati sviđanje ako ga ne oseća. I to je apsolutno tačno i tako mora biti.

Priroda je takva

Problem koji mi imamo je priroda. Muškarci su projektovani tako da ih može privući 90 posto žena, dok su žene projektovane da traže sam vrh za partnera. Tu dolazimo do ispitivanja da žene u 3 sekunde odlučuju da li će im muškarac biti seksualni partner, dok se zaljubljuju u deliću sekunde. To nije problem za sam vrh lanca, ali jeste za ostale muškarce. Još jedna studija je objasnila pravilo 80-20. Po tom pravilu 20 posto muškaraca ima seks sa 80 posto žena. Ako je suditi po ovome, to znači da se među muškarcima traži sam vrh u primanju, građi, visini, ambiciji, snazi. To ostavlja sledeći problem.

Momci nemojte biti friend zona

Savršeno je divno biti drugar i prijatelj sa ženom ako vam se interesi i humor poklapaju. Ali ako priđete ženi i ona vam posle pet sekundi kaže da ste drugar, vi ste u friend zoni.

Zašto je friend zona štetna?

Žena ima savršeno pravo da odlučuje posle tri sekunde da li je neko partner za nju ili ne. Nažalost gledajući sve te izbore i kratke brakove, nešto tu ne štima. Biće potrebno vreme da se priroda uskladi sa društvenom evolucijom i da žene počnu da gledaju druge kvalitete. Naravno postoji veliki broj žena pojedinaca koje su odavno napravile pametan korak i koje privlače humor, šarm, dobrota. Ali kad je reč kod ostalih, to stavljanje u friend zonu, može biti vrlo štetno za muškarca. Primarno, muškarci se često zaljubljuju nakon drugarstva kada su se već vezali za ženu. Problem je što je on od pete sekunde kod nje drugar i to nezavisno od njegovih kvaliteta.

Kako rešiti taj problem?

Nemojte biti drugar ženi koja vas je tim imenom nazvala posle tri sekunde. Ona vas ne poznaje da bi vas cenila kao čoveka i sve vaše kvalitete. Dok vreme traje, vi se vezujete i sanjarite, a njoj koristite zbog pažnje koju pružate dok ne dođe “pravi muškarac”. A vi upadate sve dublje i dublje u igru očaja i nade, jer je ona ljubazna sa vama. A ljubazna je jer joj treba pažnja. Ako ste istinski drug sa ženom, to je sjajna stvar obostranog poštovanja. Ali nečiji drugar posle 5 sekundi. Tako ne ide.