Traka

Gledali smo Openhajmera – Još smo pod utiskom

Došli smo iz bioskopa pre nekoliko dana. Odlučili smo da ne pišemo utisak odmah nego da pustimo da se slegne. I sada posle nekoliko dana, utisak je jak.

Za fanove Kristofera Nolana, režisera, ovo je sad tradicionalna slast. Njegov film na svake tri godine. Interstellar (2014), Dunkirk (2017), Tenet (2020). Interstellar nas je toliko oduvao da ostaje jedini od dva filma koja smo gledali dva puta u bioskopu. Dunkirk nije ostavio tako jak utisak a Tenet nas i dalje zbunjuje.

Kada je reč o Openhajmeru, ono što je sigurno to je da dobijate Nolana. Njegov tempo koji je vrlo brz i koji vas prikuje za stolicu. U igri je borba sa sopstvenim načelima i političke mahinacije Film na momente po tempu i brzim skakanjima sa događaja na događaj podseća na JFK čuvenog Olivera Stouna. Nećemo puno otkrivati ali imamo jedan predlog. Ako vas ne zanima tematika Drugog svetskog rata, nauke i uopšte priča oko pravljenja atomske bombe, nemojte ići. I to ići samo jer su svi rekli da je film odličan. Izgubićete tri sata života i reći da je film sranje. Ostanite iskreni prema sebi i gledajte filmove koji vas istinski zanimaju.