Life

Kad želiš da predstavljaš svoju zemlju a ne daju ti

Ovih dana su se završavale prijave za Balkansko karate prvenstvo za seniore/ke i veterane/ke. Velika je čast nastupati za svoju zemlju. Tako su se prijavili u kategoriji kate 35+ Nikola Filipović, kate 45+ Srđan Brkić, i veteranke 55+ legendarna Tanja Petrović. Pravilo je da četvoro iz jedne zemlje mogu biti u istoj kategoriji. Nikola Filipović, koji je u detinjstvu bio višestruki prvak Beograda i Srbije, i koji je prošle godine na tri veteranska takmičenja osvojio tri zlatne medalje, našao se na spisku za prethodno Balkansko prvenstvo ali je zbog bolesti odustao, dok je Brkić osvojio treće mesto u svojoj kategoriji. O uspesima Tanje Petrović je suvišno govoriti.

Za ovo takmičenje, Tanja Petrović i Nikola Filipović su bili jedini u svojim kategorijama od svih zemalja dok je Brkić bio jedan od ukupno tri prijavljena takmičara. Takmičari su uredno prijavljeni pretposlednjeg dana kao što se vidi na slici.

prijava
Izvor: Sportdata.org

Međutim u toku poslednjeg dana pred istek prijave, imena naših veterana su sklonjena sa spiska prijavljenih. Poslovni sekretar karate federacije Srbije Saša Mihajlović je na pitanje zbog čega se to desilo, odgovorio da je prva lista bila pripremna a da će posle biti određena konačna, što nema nikakve logike. Klubovi su slali mejlove sa molbama da se veterani ponovo prijave ali su ostali bez odgovora. Prošla je ponoć i isteklo je prijavljivanje a takmičari se nisu našli na listi. Ono što jeste svakako zanimljivo je da su se među takmičarima koji su ispali sa liste između ostalih našli članovi klubova Nippon, Evropa i Vazduhoplovac. Interesantna koincidencija za ljude koji su upoznati sa stanjem karatea u našoj zemlji.

Ovde ne možemo stati. Ovakvo ponašanje se mora prijaviti ljudima i medijima, i ohrabrujemo ljude da nam iznose slične probleme svoje i svoje dece u našem sportskom svetu. Jer ovo se ne dešava samo u karateu i samo u sportu, ovo se dešava u svim porama našeg društva.

Izvor : Sportdata.org