Life

Koliko smo licemerni? 

Zanimljiv eksperiment o našem licemerju

Bavimo se striktno društvenim licemerjem. Bavimo se onim što predstavljamo svetu kao da je naše istinsko. Na kraju se ispostavi da je jedna od naših maski. Konkretan primer dobili smo od jednog od naših kolega. Usled korone, i nemoguićnosti izlaženja, N.N. se okrenuo Tinderu. Suluda potraga, ali tražio je nešto iskreno i emotivno. Devojke na koje je nailazio eksplicitno su bile protiv bildovanja, skupocenih kola i drugih prevaziđenih atributa. Htele su iskrene, duhovite momke. Nekako se naš kolega našao među onima koji su jako retko dobijali sviđanja. Ta ista sviđanja nisu hteli da plate, i tako nikad nisu saznali kome se šta videlo kod individualca.

Isto doživljavaju žene

Imali smo i nekoliko slučajeva žena koje su tražile poznanstvo na značajnijem nivou i završavale su u zapećku. Kako je kod muškaraca ostalo na mišićima i kolima, tako je kod žena ostalo na šminci, izgledu tela i seksepilu kao potražnji.

To je svakodnevni život

To što doživljavamo na društvenim mrežama samo je jedan od modela koji suočavamo i u pravom životu. Koliko puta smo i sami pričali o uzvišenim atributima, i zatim birali najpliće ljude. I nije problem u najplićim ljudima ni našem sviđanju njih, nego jednostavnom potrebnom priznanju koje će licemerno društvo osuditi, ali ćemo mi bar biti lakši i iskreniji pred sobom.