Art kutak

Mudre reči velikog čoveka – Duško Radović

Ne može biti prirodnije ni pogodnije da tekst broj 101, budu mudre reči ovo osećajnog genija. Čovek koji je toliko toga osećao i uviđao, da je mogao biti bilo šta. A opet, toliko toga ga je opijalo i oduševljavalo i privlačilo, da je na kraju morao ograničiti sebe na nekoliko delatnosti. Sreća po nas, jedno od njih bilo je pisanje.

*

Ko prvi devojci, njegova devojka. Ko poslednji devojci, njegova žena.

*

Ko želi da je stalno u pravu, mora često menjati mišljenje.

*

Molimo pametne i poštene da čuvaju zdravlje i ne gube nadu. Za svaki slučaj, ako nam niko drugi ne pomogne

*

Najviše vas mrze oni koji vam najviše duguju

*

Sinoć je održan sastanak jedno od beogradskih umetničkih klanova. Svim članovima date su direktive – šta da govore na sastancima političkih organizacija kojima pripadaju.

*

Posmatrali smo vas ovih dana. Ubedljivije izgledate kao neradnici. Nekako ste smireni, razložni, dostojanstveni. Kad ne radite, ličite na rukovodioce.

*

Kancelarije se polako pune. Otvaraju se fioke i rolo-ormani, podmazuju zumbe, popravljaju gajtani od rešoa. Kad proradi ona ljuta administracija, imaće privreda da se puši.

*

Jedan drug hteo je da kaže nešto važno,  ali se uplašio da se nama ne učini još važnije nego što je i sam mislio

*

Starost je jedino pravo i veliko siromaštvo. Nema beznadežnije sirotinje od one koja ima a ne može da troši.

*

Danas je sve teže naći nekoga kome biste s pravom mogli reći da je svinja. To što vi mislite da je svinja, daleko je još od svinje.

*

Ko ume da se raduje, ima čemu da se raduje.

*

Biti kriv za nešto veliko, to možda jeste privilegija, to ne može svako. Ali biti zaslužan za nešto malo, tu mogućnost imamo svi.