Life

One take piše o grupi – Izlazolozi, noćne mušice

Čujete ponekad ljude: “Razbio/la sam se sinoć. Ostao/la sam čak do pet ujutru. I dok je to za neke baš preterivanje, nekima je to slabašno. Ta grupa ljudi kojima je taj podatak slabašan, je poznata kao: Izlazolozi. Termin je skovao jedan naš dragi kolega. Time je opisao ljude za koje bismo mogli reći da profesionalno izlaze u grad. Ali to nije tipičan izlazak i vraćanje u 4,5 ujutru.

Izlazolozi obično počinju svoj put u četvrtak predveče. Cepaju pivce solidno vreme, i onda održavaju sebe energetskim pićem. Četvrtak na petak su u izlasku ali odvoje dva, tri sata za dremku jer se u petak radi. U petak popodne su u pravoj ofanzivi. Kreće se popodne i mešaju se vrste pića a sati prolaze kao minuti. Iz kafića u pab, iz paba u klub, iz kluba u drugi klub na afterparty.

Već je sunce visoko dok oni ispijaju kafu u nekom kafiću. Kući su neretko posle podneva, i tu uzimaju vrlo kratku pauzu u vidu sna. Onda su opet spremni. Izlazili smo sa takvim ekspertima i praćenje njih je kao praćenje ludog američkog narednika koji sam napada brdo koje drže Vijetnamci 😀 Tri dana su možda otišla na lud provod, ali u ponedeljak sve dolazi na naplatu pa naši izlazolozi počinju da se par dana tresu kao prutići 😀