Traka

One take – serije koje bi mogle biti sjajne

Izgleda da se desilo. Bukvalno svi glumci preskočili su sa filma na serije. Gledamo bioskopski program i retko možemo naći naslov od koga ćemo očekivati nešto originalno. Originalnost se sada nalazi u serijama. Ovog vikenda počeli smo gledanje dveju serija koje bi mogle biti sjajne, iako je rano za zaključke.

Kralj Talse (Tulsa king) – Silvester Stalone

Verujemo vam. I mi kad smo videli da je glavna uloga Slaj, pomislili smo……ne. Ali onda smo videli da iza serije stoje Tejlor Šeridan (Sikario, Sikario 2, Hell of High water) i Terens Vinter (Vuk sa Volstrita, Boardwalk empire, Sopranovi). Tako da smo seli i pogledali dve epizode koje su izašle do sada. Staloneov lik izlazi iz zatvora posle 25 godina. Nije hteo da druka. Kao “nagradu” dobija Talsu, grad u Oklahomi gde može da razvije svoje mafijaške ideje i rabote. Scenario je dobar i susret čoveka sa novim svetom posle 25 godina solidno je prikazan. Rano je pričati posle dve epizode, ali možda nas čeka više nego dobra serija.

1899 – Emili Bičam

Čim smo čuli da kreatori serije Dark, prave novu seriju, uzbudili smo se. Po nama (svako ima svoj ukus) sa pravom. Serija je na Netfliksu i sastoji se od osam epizoda. Kreatori planiraju još minimum dve sezone. Pošto je sva ogrnuta misterijom, možemo samo reći da se dešava u godini koja je naslovna i da brod koji ide iz Londona u Njujork, nailazi na brod Posejdon koji je ranije nestao sa radara. Za sve ostalo, moraćete sami da istražujete.