Traka

Sautlend – Fenomenalna serija koju ste možda propustili

Koliko često čujemo za naše i strane serije – “Dobra je samo, nekako mi se sve to čini nerealnim.” Vreme je da vam produvamo mozak. Od 2002. do 2008. bila je čuvena serija Žica (The Wire) koja nam je unela realan uvid u svet kriminala, policije, politike i sistema. Ali niko nije ogolio taj policijski sistem kao izvanredna serija Sautlend (Southland) koja se događa u južnom Los Anđelesu.

Izvrsna glumačka ekipa je tu, koju predvode Ređina King (Watchmen), Majkl Kadlic (Band of Brothers), Ben MekKenzi (O.C. i Gotham), Šon Hatosi i u pojedinim epizodama Lusi Lu i Bokim Vudbajn. Intro je kratak i upečatljiv. Svaka epizoda se završava bez ikakve drame. Sve deluje jako realno. Serija je imala pet sezona i 43 epizode, ali ako želite “realno”, ovo je najbliže što ćete mu prići. I to na HBO max.

Ovde ljudi ne postaju bolji. Svet se ne okreće naglavačke. Na kraju dana, to smo što smo. Serija tako teče. Od slučajnog pucanja u nedužnu osobu do gaženja prolaznika u toku policijske jurnjave. Sve vam je tu na izvolte. A opet, iako je serija emitovana od 2009. do 2013. ovde je upala u zaborav. One take je čupa odatle jer je kultna. Sve ono što nam nekad treba da se osvestimo za svet u kojem živimo.