Traka

Serija Last of Us i pitanje da li smo vredni spasavanja?

Verujemo da su fanovi već odigrali obe igrice i pogledali seriju. Nismo tu da dajemo kritiku. Igrica i serija se svakako bave temama koje smo viđali i ranije. Ipak, ovde smo zbog pitanja koje serija postavlja na svom kraju. Glavna junakinja je imuna na pošast koja vlada i njenom operacijom mozga ostatak sveta može biti spasen. Ali ona mora umreti na operacionom stolu.

Kada smo proživeli sa glavnim likovima ono što su i oni, i kada smo videli šta se dešava ljudima kad sve granice padnu, dolazi muka glavnog lika. Da li žrtvovati jedno biće, dobrog srca, koje je zavoleo, zarad čovečanstva koje više možda nije ni vredno spasavanja? Džoel, glavni lik bira da devojka preživi.

To nas dovodi do teme. Kažu da plastika u okeanu sad teži više nego sva ljudska bića zajedno. Vazduh smo zagadili kao da nam je neprijatelj. I dan danas, u 21om veku vode se ratovi i deca se ubijaju. Novine popunjavaju nesreće i ubistva. Pored toga, nacije su pune ljudi koji veruju da je zemlja ravna i da je vakcina zlo. Veliki Dejvid Atenboro pokušava da nas opomene svim silama da smo možda prešli granicu bez povratka, ali mi ne slušamo. Prebacimo kanal na tuču u nekoj kući. 99.9 posto vrsta životinja koje su na zemlji je izumrlo. Kada sve ovo pogledate, postavlja se pitanje……da li smo zaista vredni spasavanja?