Traka

Sjajni muzičari koje ste možda propustili

Predstavljamo vam četvoricu sjajnih muzičara. Jednog smo i slušali u Beogradu a za drugog nismo bili tu. Svakako već su neko dobro vreme u ovoj profesiji i imaju svoje fanove po svetu. Ipak od “muzike” koju imamo u Srbiju, možda niste ni stigli da čujete ove umetnike. U toku teksta ostavljaćemo vam linkove plavom bojom za neke pesme koje su nam se svidele od mnogih.

Hoze Džejms, vokal i gitara – soul, neo soul, jazz, hip hop

Imali smo sreću da ovog umetnika slušamo uživo u Bitef art kafeu. Poveo je sa sobom još samo bubnjara, ali to je bilo više nego dovoljno da ostavi utisak kakav je želeo. 2008. je izbacio debi album The Dreamer, a od tada je pravio i albume u čast Bili Holidej i Bila Vidersa. Pesme mu variraju između dosta stilova kroz koje prolazi. Svakako proći kroz listu albuma i naći će se za svačiji ukus.

Geri Klark Junior, gitara, vokal – bluz, rokbluz, rok, soul, r&b (onaj pravi)

Dovoljno je spomenuti nastup Gerija Klarka na festivalu Erika Kleptona Crossroads. Rođen 1984. godine u Ostinu, Teksasu, Geri Klark je već sa 20 godina imao dva albuma. Oba su prošla bez veće pažnje. Ali to nije bio kraj za ovog muzičara koji se vratio 2012. godine odličnim albumom blak and blu. Kasnije u karijeri će napraviti fantastičnu saradnju sa Childish Gambinom.

Majkl Kivanuka, vokal, gitara, bas gitara, klavijature – soul, indie rock

Kivanuka je osvojio veću pažnju kada se njegova pesma pojavila kao intro u seriji Big little lies. Do sada je objavio tri albuma, poslednji 2019. godine pod nazivom Kiwanuka. Poslušajte stvar Love and hate sa njegovog istoimenog drugog albuma.

Gregori Porter, vokal – jazz, blues, soul, gospel

Nažalost nismo bili u prilici da čujemo Portera uživo, kada je došao u Beograd. Porter je vrlo poznato ime širom sveta, ali nažalost ovde retko srećemo fanove, ili bar ljude koji su čuli za njega. Svetsku publiku i naročito Stinga je osvojio izvođenjem pesme Its probably me na unikatan način.