Top 4

Top 4 – Američki filmovi sa jugom

Jugići su bili na američkom tržištu. Nisu se baš proslavili blago rečeno, ali su se pojavili u pojedinim filmovima, nekim kao praktično glavna uloga.

4. Dragnet (Otkačeni detektivi) 1987 – Režija: Tom Mankevic. Uloge: Den Ekrojd, Tom Henks

Nakon što su slupali dva automobila, detektivi koje tumače Den Ekrojd i Tom Henks dobijaju Juga koji Den Ekrojd opisuje kao vrhunski model iz Jugoslavije. Ne jedan od boljih buddy cop filmova ali gledljiv.

3. Ko je ubio Monu 2000 – Režija: Nik Gomez. Uloge: Deni Devito, Bet Midler, Niv Kembel, Džejmi Li Kertis

Solidna glumačka ekipa okupila se u ovom filmu gde je Jugo toliko značajna uloga da se nalazi na posteru za film. Ovaj film je izašao u doba demonstracija i prevrata kod nas i ne viđamo ga često na TVu. Ipak može koristiti za ubijanje sat i po vremena.

2. Nick and Norah’s Infinite playlist 2008 – Režija: Piter Solet. Uloge: Majkl Sera, Ket Denings

Nik svira bas u bendu koji nema bubnjara i vozi žuti Jugo koji sve asocira na taksi. Ovaj simpatični film nas vozi u jednoj noći kroz Njujork dok družina pokušava da nađe tajanstvenu svirku svog omiljenog benda. Film provlači tu magiju izlaska i noći u gradu.

1. Umri muški 3 1995 – Režija: Džon MekTirnan. Uloge: Brus Vilis, Semjuel El Džekson, Džeremi Ajrons

Da li je uopšte bilo sumnje ko će se naći na mestu broj jedan? Meklejn je konačno provalio plan negativaca i sada mu treba auto da ih stigne. Tu pomaže električar koga igra Semjuel El Džekson i duo počinje jurnjavu. Nažalost, Meklejn ima opasan mamurluk koji ga strašno iritira i bes okreće ka Jugu koji ne može brže. Džabe mu Sem objašnjava da auto nije pravljen za brzinu. Kao klinci smo gledali tu scenu sa oduševljenjem.