Top 4

Top 4 – Filmske jurnjave, od Bulita do Borna

Od Džejsona Borna, preko Roja Šajdera i Seven Upsa do Bulita i zanimljivog broja 1. Krećemo.

4. Bornov identitet (2002) Režija: Dag Liman. Uloge: Met Dejmon, Franka Potente, Brajan Koks, Kris Kuper

2002. godine Met Dejmon se upustio u avanturu koja će se protegnuti u čak četiri filma. U svakom smo videli zanimljive tuče i odlične jurnjave. Ovog puta na listi se nalazi jurnjava i bežanje od policije u Bornovom identitetu.

3. The Seven Ups (1973) Režija: Filip D’Antoni. Uloge: Roj Šajder, Toni Lo Bjanko

Dugo se nagađalo da li je Šajderova uloga detektiva Badija, možda ista ona iz klasika Francuska veza sa Džinom Hekmanom. Režiser ovog filma je producirao Francusku vezu tako da postoji mogućnost da je Šajder reprizirao svog lika. U filmu Seven ups došao je na njega red da jurca ulicama za svojim negativcima.

2. Bulitt (1968) Režija: Piter Jejts. Uloge: Stiv MekKvin, Robert Von, Žaklin Bize

Morali smo da se vratimo još više u prošlost kako bismo našli dostojnu i prividno realnu filmsku jurnjavu. To je jurnjava koja stoji u filmu kao dodatni lik i ne služi se specijalnim efektima koji zatupljuju doživljaj. I naravno Stiv MekKvin se morao naći iza volana.

1. Ronin (1998) Režija: Džon Frankenhajmer. Uloge: Robert de Niro, Žan Reno, Nataša MekElon, Stelan Skasgard

Nije bilo sumnje da će ovaj film u rukama Džona Frankenhajmera biti sjajan, ali niko nije očekivao špijunsko akciono remek-delo. De Niro ponovo sjajan i Žan Reno na nivou učinili su ovaj film briljantnim. Ne manjka akcije, a još manje fantastičnih jurnjava kolima kojima se ovaj film izborio za mesto broj jedan. Dve duže vožnje se nalaze u ovom ostvarenju, a mi biramo narednu.