Top 4

Top 4 filmske pucnjave

Ima puno akcionih filmova čije su scene akcije blago rečeno, razočaravajuće. Ograničeni na broj 4 (naša briljantna ideja :D) pokušaćemo da navedemo pucnjave koje su blistavo izvedene. Top 4 kreće.

4. The International (Međunarodna prevara) 2009 – Režija: Tom Tikver. Uloge: Klajv Oven, Naomi Vots, Armin Mjuler-Štal

Klajv Oven i Naomi Vots su u ulozi Interpol agenata koji pokušavaju da uđu u trag Internacionalnoj banci koja snabdeva oružjem i novcem raznorazne države. Klajv Ovenov trag na kraju ga vodi do Muzeja Gugenhajm. Osim činjenice da bi policajci okružili zgradu posle prvog pucnja, sve ostalo je odrađeno odlično. Pred vama je pucnjava na mestu 4.

3. The Way of the Gun 2000 – Režija: Kristofer MekKveri. Uloge: Benisio Del Toro, Džulijet Luis, Rajan Filipe i Džejms Kan

U pitanju je poslednji obračun krimi drame čiji tok nećemo otkrivati za one koji žele da pogledaju ceo film. Ali pucnjava je nešto za nezaboraviti.

2. Hard Boiled 1992 – Režija: Džon Vu. Uloge: Čau Jun Fat.

Za sledeću filmsku pucnjavu idemo na istok. Idemo pravo kod majstora ovog žanra, Džona Vua. Ovaj režiser se posle probio i u Americi gde je režirao Face Off sa Nikolasom Kejdžom i Džonom Travoltom. U ovoj sceni u pitanju je klasična pucnjava u bolnici snimljena na vrlo zanimljiv način.

1.Heat (Vrelina) 1995 – Režija: Majkl Men. Uloge: Robert de Niro, Al Paćino, Val Kilmer, Tom Sajzmor

Za razliku od prethodnih filmova, ovaj je istinsko remek – delo u više žanrova. Kao krimi drama prevazilazi sva očekivanja sa savršenim scenariom i ekipom glumaca. “Ko zna, možda se više nikad ne sretnemo” – kažu jedan drugom De Niro i Paćino. Ipak, ubrzo sledi pljačka i obračun.