Top 4

Top 4 – Japanski fudbalski matorci i dalje u igri

Oduvek smo znali da su japanski fudbaleri jako izdržljivi i da karijera može da im potraje jako dugo. Upravo ćete videti šta mislimo pod jako dugo i broj jedan koji je premašio sve mere.

4. Šinđi Okazaki 16.04.1986

Šinđi Okazaki je u današnjem fudbalu iskusniji igrač ali ne baš šokantno star. Doduše on je od ove četvorke učinio najviše u poslednjih šest godina osvojivši Premijer ligu sa Lesterom. Štutgart, Majnc, Lester, Malaga. Sasvim solidna karijera za čoveka koji trenutno igra u Belgiji.

3. Jasuhito Endo 28.01.1980

E sad već pričamo o matorcima. Endo je posle 20 godina u Gamba Osaki, 2022. godine prešao u Jubilo Ivatu. Endo je duže vreme bio i kapiten japanske reprezentacije. Čuven je po odličnim golovima iz slobodnjaka. Našoj publici nije previše poznat jer je celu karijeru proveo u Japanu, ali je svakako u pitanju stari prevejani majstor.

2. Šunsuke Nakamura 24.06.1978

Ova legenda je igrala na višem nivou i van Japana. Sa njim smo se prvo upoznali dok je igrao za Ređinu. Njegovi fanovi smo postali kad je u Seltiku žario i palio pas igrom i slobodnjacima. Posle jedne sezone u Espanjolu, 2010 se vraća u Japan gde i dalje igra za drugoligaša Jokohamu.

1. Kazujoši Miura 26.02.1967

Da, dobro ste pročitali. Najstariji profesionalni fudbaler na svetu ima punih 55 godina. U pitanju je King Kazu Miura. Sa 15 godine je napustio školu i sam otišao u Brazil da postane profesionalni fudbaler. Posle nekoliko godina vratio se u Japan, a jedno vreme je igrao i za Dinamo Zagreb 1999. godine. Iako i dalje željan igre, trenutno se nalazi na pozajmici u četvrtoligašu, Suzuka Point Getersima, gde nastavlja da zrači svojim stavom prema fudbalu i životu.