Top 4

Top 4 kameo uloge u filmovima drugih glumaca

Ne znamo šta je to kod nas filmofila, ali kad se neočekivano u par sekundi pojavi poznat glumac/glumica, u filmu drugog velikog glumca/glumice, nekakvo uzbuđenje proradi. Takvih kameo pojavljivanja je bilo puno tako da ćemo opet kukati nad sudbinom od samo 4, koju smo sami nametnuli 😀

4. Met Dejmon – Doni, Eurotrip (2004)

Skottie doesnt know je pesme koju ljudi znaju širom sveta zahvaljujući upravo Metu Dejmonu. On je u filmu Eurotrip uskočio kao pevač benda da otpeva pred glavnim likom, Skotom, o tome kako mu godinama “hefta” devojku iza leđa. Devojka koja je tog dana raskinula sa Skotom, prilazi Dejmonovom liku i simulira svakakve bezobrazluke. Sjajan kameo.

3. Brus Vilis – Džon Meklejn, Loaded weapon 1 (1993)

Ovo je nešto najbliže što ćemo prići udruživanju ekipa Smrtonosnog oružja i Umri muški franšize. Naime u ovoj parodiji na Smrtonosno oružje, Napunjeno oružje, Semjuel El Džekson i Emilio Estevez hvataju kriminalce. Kriminalci odgovaraju tako što iz helikoptera otkidaju celu prikolicu Estevezovog lika, kao u Smrtonosnom oružju 2. No, pojavljuje se ruka sa belom majicom kao zastavicom predaje i izlazi Meklejn. Negativci su pogrešili prikolicu.

2. Deni Glover – Pljačkaš banke, Maverick (1994)

Fantastična scena koju možete pogledati ovde. Gibsonnov lik je u banci koju upravo pljačka niko drugi do Denija Glovera. Gibson mu na kvarno skida masku i sledi dug pogled koji prati gitara Kleptona iz Smrtonosnog oružja. Jedina caka je, ovo je film Maverik, vestern. Ali dvojac nastavlja da baca pogled još koji put kao prepoznajući se iz drugog vremena. Dok beži iz banke, Deni Glover dobacuje čuvenu Smrtonosno oružje repliku – Im getting too old for this shit.

1. Martin Šin – Kapetan Bendžamin M Vilard, Hot Shots part deux (1993)

Kameo nad kameima, pobeda nad pobedama. Oni koji su ukopčali ovu foru morali su poznavati dosta likova i filmova. U ovom filmu koji smo mi preveli Usijane glave 2, Čarli Šin u nekoj ulozi Ramba ide da spasilačku misiju. Dok njegov čamac jezdi on počinje da zapisuje redove u svesku. Ali on sada zapisuje reči koje zapisuje Kris iz filma Platoon (Vod) koji se događa u Vijetnamskom ratu. A lika tumači takođe Čarli Šin. Međutim dok ispisuje redove, čuje reči drugog lika. To su reči kapetana Vilarda koji u svom čamcu plovi da uhvati Brandov lik u film Apokalipsa Sada. U tom trenutku oba lika se prepoznaju, ustaju i dobacuju: Voleo sam te Vol Stritu, filmu u kom obojica igraju. Šlag na torti je, u pravom životu to su otac i sin.