Top 4

Top 4 – Korumpirani filmski policajci

Objava teksta o filmu The Departed značila je da se u ovoj rubrici ipak neće naći Met Dejmon sa svojim prevejanim likom. Umesto toga ukazaćemo i na neke uloge i negativce koje možda do sada niste videli.

4. 16 blokova 2006, Režija: Ričard Doner, Glumac: Dejvid Mors

Poslednji film legendarnog režisera Ričarda Donera. Doner je odgovoran za Predskazanje, Smrtonosna oružja kao i Supermena sa Kristoferom Rivom. U ovom filmu glavna uloga je Brus Vilis od koga kolege policajci očekuju da skrene pogled i ovog puta. Najviše to očekuje njegov višegodišnji partner koga sjajno igra Dejvid Mors. Mors u toku cele jurnjave rve se sa savešću kako da izađe na kraj sa Vilisovim likom koji je odlučio da postane čist. Film vredan gledanja.

3. Poverljivo iz LA 1997, Režija: Kurtis Henson, Glumac: Džejms Kromvel

Kako se priča ovog filma odvija tako postaje jasno da je niko drugi do kapetana Dadlija (Džejms Kromvel) iza preuzimanja LA pod svoju krimi vlast. Mada neki hrabri momci koje igraju Gaj Pirs, Rasel Krou i Kevin Spejsi se nešto pitaju. Samo ćemo još dodati: Rolo Tomazi.

2. Dan Obuke 2001, Režija: Antoan Fukua, Glumac: Denzel Vošington

Vošington je maestralno odigrao prevejanog i do srži pokvarenog policajca koji od starta namešta jadnom Itanu Houku sve moguće muke. Ova uloga je Vošingtonu donela Oskara. King Kong nije ništa naspram njega.

1. Leon: Profesionalac 1994, Režija: Lik Beson, Glumac: Geri Oldman

Svi su svesni da je Geri Oldman imao uloge i za nominaciju i možda i nagradu Oskar davno pre Čerčila i Tinker Tailor Soldier Spy. Pokazao je to više puta. Možda najjeziviji bio nam je u Leonu Profesionalcu. Prljav do same srži, nakljukan lekovima i spreman da potamani svakoga ko mu se nađe na putu, što je i demonstrirao.