Top 4

Top 4 košarkaška mozga 

Šahisti košarkaškog terena

Znamo, znamo. Ovaj top 4 izum nas puno ograničava. Hiljade plejmejkera zaslužuje da se nađe na listi. Ali zato je to i slatka muka. Ne biramo ko je bolji, ko je najbolji ikada, ko je u vrhu. Podsećamo vas sa nekim majstorima a one mlade upoznajemo sa mađioničarima. Spoiler alert: Bilo je očigledno staviti Medžika a van liste se našao i Mocart asistencije Džejson Kid.

4. Street basketball – Jason Williams, popularni white chocholate

Ko je pratio Sakramento krajem 90ih i na početku novog veka, zna jako dobro ko je Džej Vil i od koga je Divac dobijao maestralne asistencije. Prava je šteta što je napustio Sakramento 2001. godine jer bio je to zverski tim koji je uz njega, možda mogao i do titule. Vilijams je nastavio svoj stil i kasnije. Memfis, Majami, Orlando….

3. Mister Swag – Mark Jackson

Jeste nova era, ali neoprostivo je ne znati petog najboljeg pasera po broju asistencija u istoriji lige. On je bio čist swag. Način na koji je primećivao saigrače i dodavao, bila je čista magija. Nju bi ispratila popularna đuska. Najviše je ostao zapažen u dresu Niksa i Pejsersa. Sa Redžijem Milerom pravio je brutalan tandem u onim ludačkim mečevima protiv Njujorka. Tada je Džordan bio u prvoj penziji i odlučivali su se kraljevi istoka.

2. Gospodin statistika – bez njega ne može da postoji lista – Džon Stokton

Ostao je uz Jutu Džez od 1984. do 2003. godine u sve borbe rame uz rame sa Karl Melounom poštarom. Jedan od najvećih dua u istoriji ove igre. Njih dvojica su bili magija. Ako ne paziš u napadu, lopta je već kod Stoktona i vrlo brzo kod Melouna pred košem. Geri Pejton je izjavio da je teže bilo čuvati Stoktona nego Džordana. Kada čuvate Džordana, bojite se Džordana….kada čuvate Stoktona, bojite se cele ekipe.

1. Zidan košarke – Neponovljivi Stiv Neš

2005. godine Stiv Neš je proglašen za igrača sezone u NBA ligi. Imao je već 31 godinu. Onda je odlučio da ponovi uspeh, pa je sledeće sezone opet bio MVP. Svi su igrali košarku, Neš je igrao šah. 3,4,5 poteza unapred, znao je ko će gde biti i kada. Bilo je neverovatno pročitati ovog čoveka. Kao Zizu u najboljim fudbalskim godinama.