Top 4

Top 4 – Legendarni i omiljeni One take golmani

Nastavljamo sa starim dobrim subjektivnim Top 4 segmentom. Ovoga puta u pitanju su golmani čije znanje ali i ponašanje su učinili da se nađu na One take top 4 listi.

4. Manuel Nojer – Treći centarhalf (Šalke, Bajern)

Nojer se jednostavno svojim znanjem i fantastičnim čitanjem igrača i prostora, morao naći na listi. Pritom, cenimo taj kapitenski mirni pristup i osećaj da ako centarhalfovi pogreše, nikakav problem, iza imaju još jednog. Refleksi fantastični, i kad pomislite da je sve gotovo, Nojer brani.

3. Iker Kasiljas – Skroman dečko, šalje sve pare kevi (Real Madrid, Porto)

Real je postupio sa svojom legendom kao da je avlijska džukelica i samo mu zatvorio vrata pred nosom. Nije im prvi put. Raul i Guti su slično prošli, a i Barselona je imala svoje blamove. Možda je to španska stvar? (sumnjamo). Ali dok se sve to nije desilo, gledali smo mladića koji briljira iz sezone u sezonu. Godine su prolazile a on je skromno gomilao odbrane sa i dalje licem mladića. 2020. godine završio je fudbalsku karijeru.

2. Đanluiđi Điđi Bufon – taj će braniti do pedesete (Parma, Juventus, PSŽ)

Bufon je potpisao ugovor sa Parmom na dve godine. Tako je sigurno da će profesionalno braniti sa čak 46 godina, minimum. Moguće je da juri rekord Kazujošija Miure, ali za sada je još rano o tome pričati. Prokrčio je sebi put u Parmi, i relativno brzo zgrabio ga je Juventus. Bufon je staroj dami ostao lojalan i kad je prebačena u drugu ligu, a ono što ga čini legendom možete pogledati ovde.

1. Edvin van der Sar – čistač paučine (Ajaks, Juventus, Fulam, Mančester Junajted)

Iako nam je ovaj goša ostao u lošem sećanju jer je nekoliko puta protiv nas spašavao Holanđane, red je odati mu respekt. Mijatović je znao da udarac po strani ovaj čistač ćoškova lako brani, te je probao da ga iznenadi jakim udarcem pod prečku. Ostalo je istorija. Kao i ostatak ove četvorke, Van der Sad će ostati upamćen po sjajnim odbranama ali i skromnom držanju.