Top 4

Top 4 – Muzički festivali koji više ne postoje

Leto je natrpano festivalima. Deluje čak i da će u Srbiji svakog vikenda biti neki festival. Neka, i to je lepo iskusiti. Stoga One take sastavlja listu Top 4 festivala kod nas i u okruženju koji su imali vrednost a više ih nema.

4. Trenchtown – Palić

Bili smo mladi. Uputili smo se vozom do Subotice pa onda pravac na Palić da slušamo alternativne rokere, Ramba Amadeusa i rege muziku. I bilo je sjajno. Sve što smo očekivali. Kul opuštena atmosfera.

3. Beer Garden – Beograd

Ovaj festival je nastao kao produžena ruka Beer Festa, i iako je trajao i po dva meseca, svrstavamo ga u festivale. Na početku Ade ciganlije svake večeri je bila ili svirka ili neki film a vikendom su dolazili jači muzički sastavi iz Srbije. Nije bilo one gužve tipične za Beer Fest. Mogli ste sesti za sto i popiti pivo na miru a red za vc je bio smešan. Kad omatorite, i te stvari gledate 😀

2. Voxstock – Beograd

Sećamo se te 2014. godine kad smo ako nas pamćenje dobro služi, poslednji put imali prilike da prisustvujemo ovom divnom festivalu. Učestvovala je redovna srpska blues ekipa na Košutnjak ski stazi i osećali ste po ljudima da ste na pravom mestu. Nažalost, bluz nije muzika koja na ovim prostorima okuplja dovoljno ljudi za jedan lep festival.

1. Southern Soul Festival – Crna Gora

Na velikoj plaži blizu Ade Bojane bili smo te 2019. godine koja će se ispostaviti poslednjom za ovaj festival. Tri stejdža, na dva disk džokeji, i na jednom većinski jazz muzičari. Stojite na pesku bosi, svako ima 16 kvadrata prostora za sebe. Počinjalo je od 12 i trajalo do dugo u noć. Divno je bilo sedeti u hladu, ispijati pivo, gledati to divno more i slušati soul i funk mikseve.