Top 4

Top 4 – Nepotkupljivi filmski policajci

Kada smo kretali ovim putem, znali smo da će biti teško. Ali Top 4 ne može biti top 20. Zato One Take kao i obično daje svoju subjektivnu listu, ali istovremeno nas zanima, koji su vaši omiljeni nepotkupljivi filmski policajci? Prljavi Hari, Aksel Foli (Policajac sa Beverli Hilsa), Mardž Ganderson (Fargo), Popaj Dojl (Francuska veza), Rigs i Murto (Smrtonosno oružje), Bili Kostigen (Departed) i Vilijam Samerset (Sedam) nisu dospeli na našu listu. Možda se nađu na vašoj?

4. Džek Volš – Ponoćna trka (1988), Robert De Niro

Džek ko? Pitaju se mnogi, ali nije cilj da ponavljamo iste liste kao drugi, već možda ukažemo i na neke starije uloge. Ovde se može reći da smo malo varali. Džek Volš je u ovom filmu lovac na ucenjene glave. Ali to je postao samo onda kada su kolege iz policije otkrile njegov tajni identitet baš kad se spremao da uhapsi narko bosa. Zato je sada lovac, jer nema nikoga između njega i ucenjenog da se umeša. Pogledajte ovaj fantastični film.

3. Frenk Serpiko – Serpiko (1973), Al Paćino

Frenk Serpiko je inače prava ličnost koja je i dan danas živa. Nije hteo da primi mito u doba kada je to bio najopasniji mogući izbor i završio je sa metkom u licu. Al Paćino je kao i uvek fantastično odigrao.

2. Eliot Nes – Nedodirljivi (1987), Kevin Kostner

Ostajemo pri ličnostima koje su zaista postojale. Nema veće motivacije od toga. Kevin Kostner je u Eliotu Nesu (Nedodirljivi) i posle u Džimu Garisonu (JFK) našao svoj pravi poziv. Nepotkupljivi junak koji ide do samog kraja bez obzira na posledice. Nedodirljive biste mogli da pogledate ovih dana čisto radi podsećanja.

1. Džon Meklejn – Umri muški 1,2,3,4 i 5, Brus Vilis

Da li je uopšte bilo pitanja? Na naslovnoj slici smo sve rekli, ali i da nismo, bilo je očigledno. Namučeni Džon Meklejn stalno teran da puzi po plafonu i stoji na minus 5 u potkošulji. Uvek krvav i na ivici nerava ovaj čovek ne odustaje. A u svakom filmu dobio je ponudu u milionima i svaki put im je preporučio da to nabiju sebi gde sunce ne sija.