Top 4

Top 4 – Njušimo između Faith no more i Massive attack-a

U kakvu problematiku smo se sada uvalili dragi čitaoci? Spojili smo naočigled nespojivo i još od toga napravili Top 4? Svetovi se urušavaju, paralelni univerzumi se prikazuju. Trip hop i elektronika se udružuju sa alternativnim metalom, post pankom i fank metalom. Krećeeeemo sa teškim i uvek veoma subjektivnim izborom.

4. Faith no more – Easy

Ako nas sećanje dobro služi, stvar Komodorsa utisnuta na Angel Dust album kao bonus. Raspametili smo se, jer to nismo očekivali i oni su savršeno dobro znali da ne očekujemo. Po priči, 2014e Faith no more je bio specijalan gost Blek Sabata, i njihov pevač Majk Paton je rekao metalcima: “U redu je, možete da đuskate uz ovu stvar” 😀

3. Massive attack – Live with me

Odrediti kod Masiv Ateka, omiljenu stvar je teško kao nekima da priznaju koje dete više vole 😀 Šalu na stranu, unfinished simpathy i mnoge genijalne stvari su ostale sa strane. Fun fact: glumica u spotu je zaista cirkala kao zver. Method acting at its peak, kako bi rekli u Holivudu.

2. Massive attack – Take it there

Koliko smo stvari morali da zanemarimo….ali kad smo čuli ovu relativno noviju saradnju Trikija i Masiva…..sve je utihnulo. To je bilo to. Još u spotu izuzetni Džon Hoks (Tri Bilborda, Američki gangster) sve rečeno.

1. Faith no more – Evidence

Vraćamo se ovoj stvari iznova i iznova, godinama već. Neko je rekao da pesma teče kao seks. Nećemo da toliko ubacujemo animalno, ali razumemo igru basa, klavira, tempa. Sve je savršeno na svom mestu. Izmestiti jedan ton i sve bi se srušilo, kako lepo kažu u filmu Amadeus. Majk Paton je ovde svoj na svome i igra se kako mu i dolikuje.