Top 4

Top 4 – Od šansone preko starogradske da vam se duša smrzne

Šaltamo između stilova majstora raznoraznih žanrova u našoj muzici. Opseg je ogroman i teško ga je obuhvatiti. Probaćemo.

4. Pod sjajem zvezda ove noći – Kvartet Predraga Ivanovića

Slušajući ovu divotu dođe vam da se sami nađete pod istim sjajem u istoj samoći i da maštate. Niste skoro maštali? Sad je idealno vreme…ova kompozicija plovi kao brod Petra Pana. Zaplovite i vi.

3. Bisera Veletanlić – Nikada više

Jasno vam je do sada da top 4 ne znači poređenje. Ovo su četiri maestralne kompozicije maestralno izvedene. Bisera madam je došla na red. I Bisera nikada ne može da podbaci. Ježimo se duž cele pesme.

2. Dragan Stojnić – Bila je tako lijepa

On stoji na tom snimku i peva. Peva nekome daleko van sale, čini se. Ali jedna gospođa je uhvatila njegov osećaj i njegovu izvedbu. Ona peva i proživljava sa njim. To je sve što se može reći o jednom čoveku i u ovom slučaju, više nego dovoljno.

1. Predrag Cune Gojković – Bele ruže nežne ruže

Slučajno sam tuda prošao….pesnička duša uvek “slučajno nekud prođe”. To je njena sudbina. Bilo je izvanrednih izvedbi ove kompozicije. Đuza je rasturio. Danas se ipak okrećemo Cunetu, kome je jedan lider orkestra rekao da njegovo pevanje nije baš najprikladnije. Ostalo je istorija. Što bi neko rekao – od ovog može da se rikne.