Top 4

Top 4 – Omiljene filmske tuče

Bilo je izvrsnih i mnogobrojnih koreografija tuča u istoriji filma, stoga ćemo vam predložiti neke od naših omiljenih, kao i neke koje svakako treba da pogledate. Od nostalgije, preko nerealnih do sasvim realnih tuča, imamo sve.

4. Smrtonosno oružje 4 – Režija: Ričard Doner. Uloge: Mel Gibson, Deni Glover, Džo Peši, Džet Li (1998)

“Prošao sam teška sra.a sa tobom, ali ovo neću. Ja ću postati deda, ti i Lorna će te imati bebu. On nije vredan umiranja Rigse, nije vredan” – kaže Gloverov lik Mel Bibsonovom Martinu Rigsu pre poslednjeg obračuna. Dva čoveka u godinama imaju pred sobom majstora borilačkih veština. Kraj kakav franšiza zaslužuje. Bez borbe jednog protiv stotinu, samo dva matorca koji na sve načine zaustavljaju negativca. I sve vreme ih prati izvanredna muzika. Nostalgija je dovela ovaj obračun na našu listu.

3. Bornov ultimatum – Režija: Pol Gringres. Uloge: Met Dejmon, Džoan Alen, Džulija Stajls (2007)

Mislimo da je već svima do sada jasno – kada čujete ime Džejson Born, bežite. Jer je počeo da se seća svega. Izuzetna akciona trilogija pre krosovera i četvrte priče spada u jedne od najboljih špijunskih akcionih franšiza, verovatno čak premašujući Bonda i Nemoguću misiju. A u trećem delu, Bornovom ultimatumu, predstavljena nam je jedna brutalna i kratka tuča.

2. Raid Redemption – Režija: Geret Evans. Uloga: Iko Uvais (2011)

Za mesto broj dva idemo u Indoneziju i gledamo brutalan akcioni film koji bismo preveli – Racija iskupljenje. Film obiluje odličnim koreografijama nekoliko tuča uključujući i finalnu. Ovog puta vam predstavljamo obračun jednog policajca naspram ekiipe sa mačetama.

1.Ip Man – Režija: Vilson Jip. Uloga: Doni Jen (2008)

Ostajemo u Aziji i selimo se u Hong Kong. Doni Jen je u centru borbe, koja ma koliko bila nerealna, ostavlja dubok utisak na gledaoca. Ip Man, učitelj Brusa Lija bori se protiv deset crnih pojaseva za ništa više od kese pirinča.