Top 4

Top 4 – Omiljene i neprevaziđene neo soul dame

Zavalite se udobno, napravite plejlistu i uživajte u sjajnim pesmama narednih dama. Može se reći da smo malo razvukli pravilo top 4, tako dve pevačice dele četvrto mesto, čisto da svih pet stanu na istu.

4. Amel Larrieux i Lorin Hil

Lorin Hil se zvanično više vodi kao hip hop soul muzičar, ali njen upliv u neo soul je itekako prepoznat. Lorin Hil je jedne godine gostovala na Exitu a član je i čuvenog benda Fugees. Svakako zvezda o kojoj ne treba trošiti reči.

Amel Larrieux kao uticaje na svoju karijeru navodi Princa, Elu Ficdžerald, Šaku Kan, Džimija Hendriksa i Šade. Larrieux je čak radila jednu stvar sa bendom Sweetback čiju su članovi takođe članovi benda Šade.

3. India Arie

Kao i kod ostalih diva ove muzike, karakteriše je poseban glas ali i teme kojima se bavi – istinska ljubav, socijalni problemi i sve ono čime se “r n b popularne zvezde” ne bave ili se bave površno čisto kao sredstvo za prodaju albuma. India Arie ostaće zapamćena između ostalog i po divnoj pesmi Can i walk with you

2. Džil Skot

Džil Skot je pre koju godinu imala takozvani battle sa još jednom pevačicom koji su direktno posmatrali Mišel Obama, Spajk Li i Kvinsi Džouns. To dovoljno govori o kakvoj dami je reč. Možete početi sa preslušavanjem bilo koje pesme ili albuma, nema greške.

1. Erika Badu – Prva dama i kraljica neo soula

Sama Badu odbija povezivanje sa ovim žanrom, ali kasno je. Odavno je znamo kao prvu damu neo soula. Osim solo rada, imala je izvrsnu saradnju sa Terensom Blanšardom i bendom The Roots. I naravno, ono što smo propustili namerno da napomenemo, muzički battle Džil Skot je upravo imala sa Erikom Badu.