Top 4

Top 4 – Omiljene PS4 igrice za nostalgičare

Desila se divna stvar za nas matorce. Playstation 4 a sada i Playstation 5 odlučili su da rimejkuju stare igrice u kojima smo uživali. Za nas koji smo voleli da odigramo igricu pa izađemo napolje na fudbal, a ne da živimo u open worldu koji je danas tako aktuelan. Neke igrice su jednostavno doterane da budu na nivou Sonija 4, a neke su malo i izmenjene ali su zadržale ono što je krasilo staru igru. Krećemo.

4. Doom – 2016

2016. je bila godina kada nas je sačekao novi Doom. U osnovi ideja je bila da bude reboot u franšizi tehnički na sadašnjem nivou. I što se nas tiče odlično je ispalo. Misija na Marsu je probila portal do pakla i vi ubijate sve gadove koji su odande došli. Kraj priče. Nema šta tu da se komplikuje. Istinska zabava.

3. Wolfenstein Old Blood – 2015

Vulfenštajn je star koliko i Biblija da se šaljivo izrazimo, ali našu pažnju je obuzeo 2001. godine. Cela igrica odisala je tamom. Vi ste sami na misiji duboko u neprijateljskoj teritoriji i zloslutnom zamku Vulfenštajn. Old blood je omaž toj igrici i tom osećaju. Iako se priča solidno razlikuje, ispoštovana je originalna postavka i opet kao i kod Dooma, u pitanju je stara dobra rokačina do samog kraja.

2. Resident Evil 2 – 2019

Sećamo se te 1998. godine. Mnogi od nas nisu imali Soni 1 ali uvek se našao neki imućni drug sa srećom da ima Soni. Sedimo u 10 uveče što je za klince već malo kasnije i gutamo celu priču. Virusna epidemija u kojoj je svašta i svako umešan i vi maltene sami u policijskoj stanici. Taj osećaj da morate razmišljati kako do naredne faze, dok vam meci nestaju održao je i rimejk iz 2019. godine. Prezadovoljni smo.

1. Crash Bandicoot N. Sane trilogy – 2017 i CTR Nitro Fueled – 2019

Ovde su u pitanju čak četiri igrice ali se mogu naći u jednoj kutiji. Crash bandicoot 1, 2 i 3 popravljen je za današnji nivo a ostao je zabavan kao i tih tmurnih devedesetih. Posle toga je izašao Crash team racing (CTR) a mi se nismo odvajali od TVa i igraonica. Rimejkovi su uspeli a naročito CTR. Tu su sve stare staze, tu je opcija za avanturu a i Kupove sa još tri saigrača. To je možda bio i najsrećniji momenat kad smo bili klinci, četvoro ljudi koji se jure po raznim stazama i postavljaju jedni drugima prepreke. Nostalgija.