Top 4

Top 4 – Omiljene skrajnute uloge Roberta De Nira

Kum 2, Dobri momci, Taksista, Razjareni bik, 1900, Kazino, Lovac na jelene, Ronin, Bilo jednom u Americi, Nedodirljivi. Ne moramo dalje. Kad jedan glumac ima ovakvu listu iza sebe, svaka reč je suvišna.

Zato ćemo izneti listu top 4 naših omiljenih De Niro filmova koji nisu toliko poznati našoj publici.

4. Misija (The Mission, 1986)

Osamnaesti je vek i španski jezuiti pokušavaju da odbrane Južnoameričko pleme od Portugalaca. Džeremi Ajrons maestralno igra uz De Nira a tu su još Liam Nison i Eijdan Kvin. Pokajanje je jedno od glavnih tema koje prate De Nirov lik sa strašnom scenom kada na kraju već pri izdisaju posmatra pokolj. Film vredan gledanja.

3. Džeki Braun (Jackie Brown, 1997)

“What happened to you man? Your ass used to be beautifull.” Govori to Semjuel El Džekson liku De Nira pred tragičan čin. U Tarantinovom podcenjenom izvanrednom filmu, De Nirov Luis je izašao iz zatvora i provodi vreme sa Džeksonom u njegovim kriminalnim muljažama. Tarantino je u intervju za film jednostavno rekao da je De Niro najveći glumac. Tačka.

2. Vrelina (Heat, 1995)

Dok je ovaj izuzetan film dobio pohvale publike, na svim festivalima je zaradio svega 14 nominacija i nijednu za Oskara. Na to dodajmo da naša mlađa publika verovatno ne zna o čemu je reč, stoga Vrelina je na listi. De Niro je briljantan. Na nivou sa Paćinom. Vidite da je to čovek koji neće stati dok ne završi svoj posao. Frizura, hod, govor….sve na vrhuncu.

1. Ponoćna trka (Midnight run, 1988)

De Niro na kakvog niste navikli. Izbačen je iz Čikaga od mafijaša i korumpiranih pandura i sada radi samo za sebe. On je lovac na ucenjene glave. Jer je to čist posao. Malo zna da će sledeći “klijent” biti niko drugi do Džonatana Mardukasa, koji mora da svedoči protiv velikog kriminalca. Film je pun dovitljivog dijaloga i izvanrednih scena, a De Niro je savršen kao nepotkuplji bivši pandur koji ima dve strane: tišinu i bes 😀 Koje su vaše omiljene 4 skrajnute uloge ovog majstora?