Top 4

Top 4 – Omiljeni One take holivudski glumci

Znači ne naraznovrsniji, najbolji, najefektniji…jednostavno omiljeni. Neki od njih su kameleoni, neki su jednostavno sjajni. Krećemo.

4. Robert Duval – Kum 1 i 2, Apokalipsa sada, Građanska parnica

Pre par dana smo uhvatili Apokalipsu sada neverovatnog Kopole i to baš scene sa Robertom Duvalom. Šešir Konfederacije i žuta konjička marama. Neprevaziđen. “Obožavam miris napalma ujutru.” Ono što tu najviše iznenađuje je što smo ga posle videti u 20 uloga kao nežnog i snebivljivog matorca. Po Ričardu Harisu, on je najbolji glumac sa kojim je sarađivao. Pogledajte Građansku parnicu sa Duvalom i Travoltom.

3. Danijel Dej Luis – Linkoln, Biće Krvi, Crucible, Bande Njujorka

Sa tri oskara i otmenim cipelama koje pravi u Italiji, Dej Luis je zadovoljan. Toliko da se povukao od glume. On spada u kameleone. Svaku ulogu koju prihvati, u njoj je 100 posto. On proživljava tu ulogu nekoliko meseci. Tako je za Poslednjeg Mohikanca lovio i živeo u brvnari a za Bande Njujorka je zaradio upalu pluća jer je nosio samo odeću koja se tada nosila.

2. Džin Hekman – Francuska veza, Boni i Klajd, Misisipi u plamenu, Krvava plima, Neoprošteno

Džin Hekman, Dastin Hofman i Robert Duval su jedno vreme delili stan. Zamislite to. Hofman i Hekman su u glumačkoj školi ocenjeni da imaju najmanje šanse da se probiju, a po rečima Hofmana, Džin Hekman je čak izbačen iz škole. “Nisu ga razumeli, jer to više nije bila gluma, sve što je radio, bilo je stvarno.” – izjavio je Morgan Frimen. I to je tačno. Bio je badass kao niko ali je umeo da odigra i krhku osobu (Prisluškivanje).

1. Entoni Hopkins – Hanibal Lektor, Otac, A Bridge too far, Elephant man

Hopkins je osvojio svog drugog oskara relativno skoro. Za ulogu u filmu otac. Maestralan je nedovoljan opis. Pitali smo sebe posle filma zašto smo ga gledali kog đavola? Toliko je bila teška uloga i težak film. Hopkins nas je odveo u centar uma čoveka sa demencijom. Ali je i potvrdio do tada već očigledno – ostaće mnogima omiljeni glumac.