Top 4

Top 4 – Omiljeni neprepoznatljivi glumci

Odmah ćemo sa liste skloniti Kristijana Bejla i Roberta De Nira koji prolaze kroz teške transformacije. Ima još puno divnih pretumbavanja koje glumci vrše tako da smo mi izmiksovali naša top 4. Neki će možda biti i neočekivani, stoga što niste ni pretpostavili da se određeni glumac nalazi iza maske.

4. Brendan Frejzer – Kit

Da, rekli smo da nećemo gledati telesne transformacije, ali kod Brendana Frejzera moramo, jer smo je tu najmanje očekivali. Poznat je po šašavim gotivnim ulogama a onda je zagazio u vode Darena Aronofskog. I većina nas, kroz Rekvijem za snove i Crnog Labuda, zna šta to znači. Frejzer je kao njegov prezimenjak bokser ovu borbu izneo na nogama ne povlačeći se ni sekunda.

3. Geri Oldman – Hanibal

Niko nije ni pomišljao da se iza unakaženog lica u Hanibalu krije niko drugi do Gerija Oldmana. Zanimljiv podatak je da to nije prva saradnja Hopkinsa i Oldmana. Zajedno su igrali u Kopolinoj Drakuli. Oldman se stalno svađao sa režiserom, a Hopkins je prepoznao sebe u Oldmanu. “On je divlji, on je opasan.” Rekao je Hopkins za Oldmana.

2. Kolin Farel – Pingvin

Nešto se desilo ovom čoveku. Dugo godina je bio lepo lice Holivuda. Umorio se i sam jer je bio svestan da mu je talenat veći. Onda smo ga videli kao “Kouča” u Gaj Ričijevom “The Gentlemen” gde pokušava da svoje momke iz bokserske sale zaštiti po svaku scenu. Usledio je Pingvin u Betmenu gde je bio gotovo neprepoznatljiv…..a onda…..istinski šok. Duhovi ostrva. Farel igra jednostavnog, dobrog čoveka sa besom u sebi. I briljira. Ovo je možda njegova uloga života i ako dobije Oskara, biće više nego zasluženo.

1. Edvard Norton – Nebesko kraljevstvo

Kao i u slučaju Hanibala, Ridli Skot ovde drži rediteljsku palicu. Pojavljuju se velika imena. Orlando Blum, Liam Nison, Džeremi Ajrons i ostali. Ali jedna uloga ostaje neprepoznatljiva. Morali smo par godina kasnije da tražimo da bi se uverili da je Edvard Norton igrao kralja. Iskreno, i deluje kao Nortonovski potez i bio je više nego sjajan.