Top 4

Top 4 Stand up skeča (bita) 

One take počinje sa svojim top 4 izborom

Top 4 počinje pričom oko stand up komedije. Tačnije skeča u toku stand up rutine. A preko Stand up komedije počinje i One take rubrika Top 4. Kao i sve vezano za One take, ne postoji najbolje i najlošije. Postoji samo nečiji ukus. Odbrajanje od 4 ka 1 ne znači da je jedan bolje. To je samo nečiji utisak. Opustite se i uživajte. Ovde nema grešaka.

4. Patris O’Nil – Harassment day

Specijal Slon u prostoriji (Elephant in the Room) je izašao 2011. godine u februaru. Devet meseci kasnije Patris O’Nil je umro. Motaju se po internetu komentari: “Da je samo bio svestan koliko je dobar specijal napravio”. Neko je vrlo pametno odgovorio: “Bio je svestan.” To se vidi u toku celog specijala. Od starta je krenuo jako sa pitanjem koliko se traže nestale belkinje a koliko nestale crnkinje. Zanimalo ga je samo da li je nešto smešno ili ne. I njegov crni humor bio je fantastičan. Jer humor nije namera, humor je perverzija uma koja nam često pomaže da preguramo dan. Klip možete pogledati ovde.

3. Edi Grifin – Sneaky white people

Za ljude koji umeju da se smeju. Za ljude koji nisu ograničeni idejom da moraju stalno da se vređaju zbog tuđih šala. Edi Grifin je svakako otišao do ivice u ovom slučaju. I morao je da ode. Samo tako je mogao da proizvede fantastičan deo koji ćemo nazvati: Sneaky white people.

2. Louie C.K. – Of course but maybe

Još jedan velikan. Veliki komičar i umetnik, Lui Si Kej, raspravlja o dva dela čoveka: Naravno i možda. To demonstrira sjajno u narednom klipu.

1. Džim Džefriz – Gun Control

Toliko igre u jednom skeču od 15 minuta. To je majstorija Džima Džefriza. Tema: Ograničavanje nošenja oružja u Americi. Trn u oku mnogim Amerikancima. I ko je to još odlučio da im popuje – Australijanac. Maestralan skeč (bit) iz dva dela (prvi i drugi)

Na listi se ovoga puta nisu našli Riki Držervejs, Bil Bur i legendarni Džordž Karlin. Ova ekipa stiže uskoro.