Top 4

Top 4 – Uloge Al Paćina koje nisu Kum i Lice s ožiljkom

Zahtevan je ovo bio zadatak koji smo postavili sebi. Isključili smo i Serpika i Pasje popodne kao suviše očigledne. Stoga smo bili prinuđeni da kopamo. Ali ne previše. Ovakva glumčina često izbacuje vrhunske uloge.

4. Đavolji advokat

Čim ugledate Paćina, jasno vam je šta je on i šta predstavlja. Oko uvek prijatnog Kijanua Rivsa on trči krugove. To je Al Paćino. Uloga je bila ručno sašivena za njega.

3. Strašilo

Film iz 1973. godine koji nisu mnogi zapamtili. Ali to ne umanjuje njegov značaj. Na klasičan put kroz zemlju ide bivši zatvorenik koga igra Džin Hekman i Al Paćino, koji je beskućnik. Fantastično su parirali jedan drugome u ovom izuzetnom filmu koji se možda gleda samo jednom zbog svoje težine. Obojica su istraživali beskućnike zarad ove uloge za koju je Paćino zahvalan ali je ne bi ponovio zbog teške saradnje sa Hekmanom.

2. Vrelina

Al Paćino je ubacio ideju da je njegov pandur bio dugo navučen na koku i to provlači kroz ceo film maestralno. Slikara morate da pustite da slika. I to je uradio režiser Majkl Men. De Niro je svoj uzdržani deo odigrao bez premca i izašao je na crtu odličnom Al Paćinu u svakom momentu. Kada smo prvi put gledali, znali smo da je ovo film za pamćenje.

1. Miris Žene

Ko je gledao Ponoćnu trku Martina Bresta, bio je svestan kakva ga emocija čeka u Mirisu žene. Al Paćino je bio spreman. Ovo je bio njegov momenat. Slepi pukovnik sa idejom samoubistva koja kopka um. Na sreću upoznaje Krisa ODonela koji mu utopljava srce. Paćino je za ovu ulogu dobio Oskara i prilikom zahvaljivanja, izjavio je: Sjebali ste mi niz. Jedan od najvećih osvojio je prvog i jedinog do sada Oskara. Pogledajte film. Jezdićete kao dete na brodiću.