Traka

Veče Džesike Častejn 

Veče oskarovke iz marta meseca

Džesika Častejn postala je marta ove godine oskarovka, i to za glavnu ulogu. Bila je to njena treća nominacija, a sigurno ih je trebala imati više. Stoga predlažemo da kod kuće napravite veče Džesike Častejn, i imamo dva odlična predloga za koja nekim čudom nije nominovana.

Gospođica Sloun (Miss Sloane – 2016) Režija: Džon Maden. Uloge: Džesika Častejn, Mark Strong, Sem Voterston, Majkl Štulbarg, Gugu Mbata-Rou

Film je snimljen na malom budžetu od 13 miliona i na blagajnama je zaradio devet. Previđen je jer se bavi politikom i to primarno načinom na koji velike kompanije lobiraju i koriste lobiste. Vrlo inteligentno napisan i odglumljen film o sivoj zoni politike od koje se crna i bela linija gotovo ni ne vide.

Lik Džesike Častejn preuzima tim za borbu protiv kompanija koje proizvode oružje i tako se sukobljava sa svojim nekadašnjim saradnicima. Film teče fino i u svom toku nudi nekoliko sjajnih iznenađenja koja niste nikako očekivali.

Velika igra (Molly’s game – 2017) Scenario i režija: Aron Sorkin. Uloge: Džesika Častejn, Idris Elba, Kevin Kostner, Džeremi Strong, Majkl Sera

Godinu dana kasnije, Džesika se pojavljuje u još jednoj drami sa visokim ulozima (bukvalno). Snimljeno po istinitoj priči o Moli Blum, koja je više godina održavala pokeraške partije za glumce, sportiste, kriminalce u Los Anđelesu i Njujorku. Kao i u Gospođici Sloun, lik Džesike Častejn je visoko inteligentan i ambiciozan. Kako to Aron Sorkin i inače ume, svojim scenariom vas grabi od početka i ne pušta do samog kraja. Dva jaka filma za jedno dramsko veče ove oskarovke.