Life

Žene – zašto mangupi, bitange i barabe?

Malo – malo pa neko dobaci: “Ma vole one bitange, barabe i mangupe. Kad si sa njima hladan, one se odmah zainteresuju”. One take pokreće svoje ispitivanje. Istina je, postojali su mnogi filmovi u kojima vladar kidnapuje ženu i ona se zaljubljuje u njega. Ali nemojmo generalizovati. Često čujete ženski glas koji ne želi da bude pokoren, osvajan i otiman. To se čak čini bezumnim u ovo doba.

Ali da li je bezumno?

Najpopularniji film kod ženske publike dugo su bili filmovi iz serijala 50 nijansi sive. U njoj ekscentrični milijarder osvaja devojku i malo je vezuje i muči. Žene su pohrlile u bioskope i film je zaradio. Ali ocene su bile slabe. Možda se drugi deo ženskog uma malo osramotio svojim sviđanjem pa je hteo to da poništi lošom ocenom? Moguće.

365 dana

Ona je bila prisutna na dan kad su mu ubili oca. Pa je on odlučio da je otme na 365 dana dok se ne zaljubi u njega. Vrlo razumno zar ne? 😀 Kao i mnogi filmovi ranije, njegov šarm opasnog momka polako osvaja damu i ona se zaljubljuje. On je pritom šef sicilijanske mafije od metar 90 i 30ak godina. Da li ste ikada videli prave šefove sicilijanske mafije? Koliko njih ima iznad 170cm i ispod 65 godina? 😀

Koliko je ovo opasno

Obožavanje robovanja može biti opasno, jer će sve više muškaraca težiti da budu nabildovani, nevaspitani, kruti i hladni vlasnici. Naravno čućemo često dobacivanja iz ženske publike: nisu sve takve, to nije istina! I tačno je, daleko da su sve žene ovakve, ali da li ovakvih odnosa ima? Pa evo pogledajte uglednog čoveka bibliotekara koji nije izašao na dejt 7 godina. Sada pogledajte mafijaške glave za kojima jecaju jedna pored druge žena i ljubavnica. Nemojmo se više igrati političke korektnosti i lažne solidarnosti. Ako želimo napred kao društo, ovo obožavanje mangupa i baraba mora stati, kao i glumljenje istog.

Ali da li može stati?

Koliko često ste izgubili devojku na rečenice da ste fini, šarmantni, duhoviti i inteligentni ali nema one “hemije”? Ono što i jedni i drugi moraju razumeti ako žele progres društva i nas kao pojedinaca, je da je ovo istinski problem. Dolazi iz istorije, prirode i genetike. Viši, sa širim ramenima će vas odbraniti od razbojnika. Ali šta kad više nema razbojnika da vas napadne. U šta se vaš “zaštitnik” pretvara? Razmislite ozbiljno.